U Mostaru predstavljeno drugo izdanje knjige „Odnosi s javnošću – Teorija i praksa“

U Mostaru predstavljeno drugo izdanje knjige „Odnosi s javnošću – Teorija i praksa“

Prva promocija knjige predsjednika Bernaysovog Akademskog savjeta, autora jednog od prvih hrvatskih udžbenika za odnose s javnošću te priznatog znanstvenika i jednog od najpoznatijih domaćih komunikacijskih stručnjaka prof. dr. sc. Zorana Tomića okupila je brojne visoke dužnosnike, dekane visokih učilišta, sveučilišne profesore i studente koji su željeli doznati više o reizdanju temeljnog djela iz odnosa s javnošću u ovome dijelu Europe. Uz samoga autora knjige i predsjednika Bernaysovog Akademskog savjeta na predstavljanju drugoga izdanja „Odnosi s javnošću – Teorija i praksa“ u Mostaru 14. 10. 2016. govorili su i dekan Bernaysa dr. sc. Damir Jugo te Bernaysov predavač i dugogodišnji stručnjak iz odnosa s javnošću i brendiranja dr. sc. Božo Skoko koji su naglasili kako je riječ o „kultnoj knjizi“ koju je „moguće proglasiti kapitalnim djelom koje je obuhvatilo baš svaki segment odnosa s javnošću, i to toliko detaljno da s pravom može nositi naziv ‘mjesta susreta’ sa svakim detaljem ove profesije“.

Osvrnuvši se na povijest odnosa s javnošću u Hrvatskoj, dr. sc. Božo Skoko je istaknuo kako je ova znanstvena disciplina znatno evoluirala te od potpune nepoznanice evoluirala u sveučilišnu disciplinu na kojoj danas sve više studenata doktorira. „U cijeloj Europi, zapravo, nemamo puno udžbenika odnosa s javnošću, mogu se izbrojiti na prste jedne ruke, ako govorimo o kvalitetnim autorima. Za pisanje udžbenika potrebno je znanje, iskustvo i to da pojedina disciplina na nekom prostoru sazrije do određene razine. Mislim da kod Tomića imamo sve tri komponente.“, istaknuo je dr. sc. Skoko.

Važnost ovoga, nadopunjenog izdanja udžbenika naglasio je i dekan Bernaysa dr. sc. Damir Jugo: „Mislim da je ova knjiga nešto najbolje što su odnosi s javnošću dobili u posljednje vrijeme te je izrazito važna za našu profesiju“, istaknuo je dr. sc. Jugo te dodao da će se ovaj udžbenik koristiti ne samo u Mostaru, već i kao neizostavna literatura na brojnim sveučilištima diljem regije.

 

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment
http://www.bernays.hr/hrvatski/vijesti_111/u-mostaru-predstavljano-drugo-izdanje-knjige-odnosi-s-javnoscu_1094/

Foto prezentacija-150x29

Share this post