Strateško komuniciranje država. Javna diplomacija • Brendiranje država i nacija • Međunarodni odnosi s javnošću

Strateško komuniciranje država. Javna diplomacija • Brendiranje država i nacija • Međunarodni odnosi s javnošću

125,00 KM

490.00 HRK / 65.00 €
 

 

Autor: Božo Skoko

 

Broj stranica: 854

Godina izdanja: 2021.

ISBN: 978-953-8289-40-8 (Zagreb)
978-9958-01-101-6 (Sarajevo)

Uvez: tvrdi

Visina: 275 mm

Težina: 2200 g

 

1. dio  Prelistajte-knjigu

2. dio Prelistajte-knjigu

BAM
  • EUR
  • BAM
  • HRK

Description

Riječ je o kapitalnom djelu na području međunarodnih odnosa s javnošću, odnosno strateškog komuniciranja država, koje svojim sadržajem pokriva (u hrvatskom i bosanskohercegovačkom kontekstu) nedovoljno istraženo područje funkcioniranja država kao komunikacijskih subjekata i brendova na međunarodnom političkom i gospodarskom tržištu te afirmira to brzorastuće znanstveno područje u globalnim okvirima. Knjiga sadržava široki teorijski okvir i ključne elemente i za strateško komuniciranje i brendiranje gradova, županija, korporacija i dr.  Jedan od ključnih elemenata za predstavljanje neke zemlje je njezina kultura. Hrvatska, po mišljenju autora i suradnika, baš tom segmentu može ponuditi vrijednu baštinu i kulturni ambijent.

Knjiga sistematizira različite teorijske i praktične pristupe, prateći sve relevantne globalne dosege, istraživanja, autore i koncepte te na iznimno analitičan način (sukladno svim znanstvenim uzusima) prezentira to iznimno kompleksno područje, dajući mu vlastiti znanstveni doprinos, preglednost i nadogradnju. Pritom je način prezentacije i iznošenja sadržaja pitak i zanimljiv.

U knjizi su obrađena sva relevantna područja strateškog komuniciranja države, s posebnim naglaskom na javnu diplomaciju, nacionalno brendiranje i međunarodne odnose s javnošću, uz analizu njihove kompleksne međuodnose, sinergiju i konvergenciju. U tom kontekstu autor razvija vlastiti koncept upravljanja nacionalnim identitetom i imidžom države, u svrhu postizanja ugleda, što predstavlja izniman obol znanosti, ali i razvoju tog područja u globalnom kontekstu.

 

Udžbenik je tiskan uz prijateljsku potporu Zaklade Hanns Seidel te sponzora i donatora: Atlantic Grupa, HEP, Hrvatska pošta, Janaf, MPR, PPD, Zubak grupa.

has been added to your cart:
Checkout