Opasna sjećanja i pomirenje. Kontekstualna promišljanja o religiji u postkonfliktnom društvu

Opasna sjećanja i pomirenje. Kontekstualna promišljanja o religiji u postkonfliktnom društvu

30,00 KM

119,00 HRK / 16,00 €

 

Autor: Srđan Sremac, Zoran Grozdanov i Nikola Knežević (ur.)

Sunakladnik: Ex Libris, Rijeka

Biblioteka: Ecumenica

 

Broj stranica: 374

Godina izdanja: 2012.

ISBN: 978-953-6932-44-3

Uvez: meki

Visina: 210 mm

Težina: 463 g

BAM
  • EUR
  • BAM
  • HRK

Description

U organizaciji Centra za istraživanje religije, politike i društva iz Novoga Sada, izdavačke kuće Ex libris iz Rijeke i Doma omladine Beograda, pod pokroviteljstvom Europske mreže za promociju književnosti i knjiga Traduki iz Njemačke – međunarodni znanstveni skup održan je u Beogradu 10. i 11. lipnja 2011. godine na temu: Opasna sjećanja i pomirenje: kontekstualno promišljanje o religiji u postkonfliktnom društvu. Predstavljeni radovi mogu se podijeliti u dvije glavne tematske cjeline. Prva cjelina obuhvaća radove iz područja ‘Teologije, religije i sjećanja’ dok se druga tematska cjelina više usmjerava na promišljanje odnosa ‘Kulture, religije i sjećanja’.

Additional information

Weight 0.463 kg

Srđan Sremac (1976) diplomirao je teologiju na Protestantskom teološkom fakultetu u Novom Sadu. Na Vrije Universiteit u Amsterdamu je magistrirao i doktorirao iz oblasti empirijske teologije i psihologije religije. Objavio je više desetina znanstvenih radova u domaćim i međunarodnim časopisima. Autor je i priređivač nekoliko knjiga. Suosnivač i bivši predsjednik Centra za istraživanje religije, politike i društva (Novi Sad). Trenutno živi i radi u Amsterdamu. Primarne oblasti istraživanja: narativna psihologija religije, biografska rekonstrukcija, ovisnosti i religija, religija i pop-kultura, teologija i film, popularna religioznost.

Zoran Grozdanov (Rijeka, 1977), teolog, sveučilišni predavač. Diplomirao na Odsjeku za povijest i Odsjeku za filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku, doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Jedan je od pokretača hrvatskog izdanja Međunarodnog teološkog časopisa Concilium te urednik i pokretač biblioteka Ecumenica, Judaica i Ars haeretica pri izdavačkoj kući Ex libris iz Rijeke. S engleskoga je preveo knjige Alistera McGratha Uvod u kršćansku teologiju (2007) i Miroslava Volfa Javna vjera: kršćani i opće dobro (2013). Proveo je kao doktorand akademsku godinu na Evangeličkoj teologiji Sveučilišta u Tübingenu. Predavač je na Sveučilišnom studiju protestantske teologije u Zagrebu.

Nikola Knežević (Senta, 1977), teolog. Studij teologije završio je na Protestantskom teološkom fakultetu u Novom Sadu na kojem je kasnije magistrirao i doktorirao iz oblasti političke teologije i politikologije religije. Na istom fakultetu trenutno radi kao predavač. Suosnivač je i predsjednik Centra za istraživanje religije, politike i društva (Novi Sad). Poznavatelj je pitanja odnosa religije i društva, religije i politike i društveno-političkih fenomena.

has been added to your cart:
Checkout