Eksperimentalne metode u obradi otpadnih voda

Eksperimentalne metode u obradi otpadnih voda

90,00 KM

375.00 HRK / 45.00 €

 

Urednici: Mark C. M. van Loosdrecht, Per H. Nielsen, Carlos M. Lopez-Vazquez, Damir Brdjanovic

 

Naslov izvornika: Experimental Methods in Wastewater Treatment (London 2016)

Prijevod s engleskog: Tatjana Jauk

Broj stranica: 360

Godina izdanja: 2016.

ISBN: 978-953-7968-47-2 (Zagreb)

978-9958-01-039-2 (Sarajevo)

Uvez: tvrdi

Visina: 285 mm

Težina: 1.323 g

 

Prelistajte-knjigu

BAM
  • EUR
  • BAM
  • HRK

Description

U zadnjih dvadesetak godina, znanje i razumijevanje obrade otpadnih voda je snažno napredovalo i odmaknulo se od empirijskih pristupa pristupu koji objedinjuje kemiju, mikrobiologiju i fizički i bioprocesni inženjering, što često uključuje eksperimentalni laboratorijski rad i tehnike. Knjiga Eksperimentalne metode u obradi otpadnih voda je dio internetskog programa obuke iz sanitarne hidrotehnike pri UNESCO-IHE te se, kao takva, može koristiti zajedno s video zapisima metoda i pristupa koje izvode i o kojima pripovijedaju autori, uključujući upute o najboljoj eksperimentalnoj praksi.

Additional information

Weight 1.323 kg

Mark C.M. van Loosdrecht je ugledan znanstvenik poznat po velikom doprinosu proučavanju smanjivanja potrošnje energije i potrebnog prostora uređaja za obradu otpadne vode kroz patentirane i nagrađene tehnologije Sharon®, Anammox® i Nereda®. Redoviti je profesor i voditelj istraživačke skupine Okolišna biotehnologija na Tehničkom sveučilištu (TU) u Delftu. Član Nizozemske kraljevske akademije znanosti i umjetnosti (KNAW), Nizozemske akademije tehnologije i inovacija (AcTI) i Međunarodnog udruženja za vode (IWA).

Carlos M. Lopez-Vazquez je izvanredni professor tehnologije obrade otpadne vode pri UNESCO-IHE Institute for Water Education. Doktorirao je na području biotehnologije okoliša na Tehničkom sveučilištu u Delftu i UNESCOIHE Institute for Water Education

Per H. Nielsen je redoviti profesor Odsjeka za kemiju i bioznanost Sveučilišta u Aalborgu u Danskoj, gdje vodi multidisciplinarni Centar za mikrobne zajednice. Kao gost-znanstvenik radi i u Centru za okolišno inženjerstvo na Tehnološkom sveučilištu Nanyang u Singapuru. Član je Danske akademije tehničkih znanosti (ATV) i Međunarodnog udruženja za vode (IWA) i osvojio je nekoliko prestižnih nagrada.

Damir Brdjanovic je profesor sanitarnog inženjerstva na UNESCO-IHE i profesor na Tehničkom sveučilištu u Delftu u skupini Okolišna biotehnologija. Pionir je u praktičnoj primjeni modela obrade otpadnih voda u zemljama u razvoju. Pokrenuo je razvoj i provedbu inovativnih didaktičnih pristupa i novih obrazovnih proizvoda (uključujući e-učenje) pri UNESCO-IHE. 2015. godine je zajedno s BMGF osnovao Global Faecal Sludge Management e-learning Alliance.

has been added to your cart:
Checkout