Dođi kraljevstvo tvoje. Praktična ekleziologija

Dođi kraljevstvo tvoje. Praktična ekleziologija

39,80 KM

129.00 HRK / 20.00 €

 

Autori: Peter Neuner i Paul. M. Zulehner

Nakladnik: Ex Libris, Rijeka

Biblioteka: Ecumenica

Naslov izvornika: Dein Reich komme – Eine praktische Lehre von der Kirche (Ostfildern 2013)

Prijevod s njemačkog: Miro Jelečević

Broj stranica: 270

Godina izdanja: 2015.

ISBN: 978-953-6932-61-0

Uvez: meki

Visina: 210 mm

Težina: 346 g

BAM
  • EUR
  • BAM
  • HRK

Description

Knjiga je nastala na temelju predavanja, koja su autori održali u Pekingu na fakultetu Nacionalnoga svećeničkog sjemeništa Katoličke Crkve u Kini. Zbog narušenih odnosa kineskih vlasti i Vatikana, odnosno zbog društvenih pritisaka i potiskivanja, Katolička crkva u Kini proživljava određeni rascjep na javnu, službeno priznatu i podzemnu Crkvu. Autorima je bio dodatni izazov jer su predavanjima nazočila oba krila Crkve u Kini. Nametnula su im se mnoga ekleziološka pitanja praktične važnosti koja se odnose na jedinstvo Crkve. Iskusni teološki dvojac nije prvotno pretendirao dati odgovor na postojeća pitanja u Kini, nego su nastojali predočiti tijek inkulturacije u zapadnoj Crkvi, srastanje kulture i biblijske poruke u novu sintezu te njihovu životvornost i način kako teologija u zapadnim zemljama danas razvija takvu sintezu da se poruka navijesti vjerno izvoru i prikladno okolnostima.

Additional information

Weight 0.346 kg

Peter Neuner (München, 1941), dr. theol., umirovljeni profesor dogmatike i ekumenske teologije na Katoličkom teološkom fakultetu Ludwig-Maximilians Sveučilišta u Münchenu. Od 1998. do 2002. bio je voditelj radne skupine teologa dogmatske i fundamentalne teologije na njemačkom govornom prostoru.

Paul M. Zulehner (Beč, 1939), dr. phil., dr. theol., umirovljeni profesor pastoralne teologije na Katoličkom teološkom fakultetu Sveučilišta u Beču. Jedan je od čitanijih i cjenjenijih autora u svijetu s područja pastoralne teologije i religijske sociologije. Objavio je brojne knjige, studije i članke. Bavi se pitanjem vjere, duhovnosti, Boga, Katoličke crkve i kršćanstva u kako na Zapadu tako i u postkomunističkim zemljama. Osnovao je i zajednicu intelektualaca srednje i istočne Europe (Postnetzwerk) i forum za postdiplomske studije (Pastorales Forum) preko kojeg je organizirao mnoga studijska putovanja i istraživanja u zemljama srednje i istočne Europe.

has been added to your cart:
Checkout