Poduzetništvo i tržište rada. Mala i srednja poduzeća u funkciji povećanja zaposlenosti

Poduzetništvo i tržište rada. Mala i srednja poduzeća u funkciji povećanja zaposlenosti

46.80 KM

120.00 HRK / 23.90 €

 

Autori: Zijad Džafić i Jozo Bejić

 

Broj stranica: 237

Godina izdanja: 2012.

ISBN: 978-953-7035-93-8 (Zagreb)

978-9958-587-72-6 (Sarajevo)

Uvez: tvrdi

Visina: 240 mm

Težina: 594 g

  • Opis
  • O autorima

Opis

Knjiga omogućava dublje razumijevanje značaja i uloge malih i srednjih poduzeća u nacionalnom gospodarstvu. Namijenjena je sadašnjim i potencijalnim poduzetnicima, sudionicima u parlamentarnom i zakonodavnom životu, razvojnim agencijama te studentima.

Zijad Džafić (Gračanica, 1970), ekonomski stručnjak i sveučilišni profesor. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli diplomirao je, magistrirao i doktorirao. Predaje na nekoliko fakulteta u Bosni i Hercegovini. Objavio je preko pedeset naučnih i stručnih radova iz oblasti ekonomije u zemlji i inozemstvu, te nekoliko univerzitetskih udžbenika. Sudjelovao je u izradi mnogobrojnih naučno-istraživačkih projekata i strategija, te na mnogobrojnim međunarodnim naučnim konferencijama u zemlji i inozemstvu.

Jozo Bejić (Usora, 1962), diplomirani inženjer strojarstva, doktor ekonomskih znanosti. Diplomirao je na Strojarskom fakultetu u Zenici, a magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Tuzli. Bio je prvi predsjednik Regionalnog savjeta za povoljno poslovno okruženje (BFC SEE), i predsjednik Mreže za lokalni ekonomski razvoj Federacije Bosne i Hercegovine (MLERFBIH). Dopredsjednik je i JICA Alumni udruženja u Bosni i Hercegovini. Dobitnik je više nagrada. Autor je jedne i koautor dviju knjiga iz oblasti poduzetništva, te više znanstvenih radova iz oblasti poduzetništva na domaćim i međunarodnim skupovima.