Menadžment i komunikacija u sportu

Menadžment i komunikacija u sportu

125,00 KM

500 HRK / 65.00 €

Autor: Ivan Tomić

 

Broj stranica: 560

Godina izdanja: 2021.

ISBN: 978-953-8289-30-9  (Synopsis, Zagreb)

Uvez: tvrdi

Visina: 240 mm

Težina: 929 g

 

Prelistajte-knjigu

BAM
  • EUR
  • BAM
  • HRK

Additional information

Weight 0.929 kg

“ Knjiga Menadžment i komunikacija u sportu autora Ivana Tomića bavi se suvremenim fenomenima u sportskoj industriji. Glavni naglasak knjige je na nogometu kao perjanici te industrije. S teorijskog aspekta autor nas uvodi u teoriju suvremenog menadžmenta kao i strateški menadžment kako bi čitatelji lakše ovladali cjelinama koje prethode. Važno poglavlje knjige čini organizacija u sportu gdje autor koristeći se svjetskom naprednom literaturom kao i osobnim saznanjima i iskustvima temeljenih na istraživanju piše o organizaciju, vlasništvu, članskim modelima, zatim o nadležnostima i zadaćama izvršnog, financijskog, operativnog i sportskog direktora, treneru prve momčadi, voditelju akademija i izborniku nacionalne nogometne reprezentacije.

Također, I. Tomić elaborira ulogu i značenje marketinga u suvremenom sportu,  a jedno od najdetaljnijih i najstudioznijih poglavlja knjige čini komunikacija. Tako autor ukazuje na organizaciju sportskog ureda, komunikaciju u sportskoj organizaciji, analizira i pojašnjava sportske odnosi s javnošću, komunikacijski model TRENER, odnose s javnošću za trenere i igrače, sportsko novinarstvo, odnosi s medijima, glasnogovorništvo i dr.

Autor se bavi fenomenima upravljanja impresijama, kriznim komuniciranjem u sportu, informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, sportskim agentima, posrednicima i talentima, sponzorstvom i volonterstvom u nogometu, psihologijom, pravom i etikom.

U knjizi pored suvremenih teorijskih postavki govore eminentni znanstvenici, svjetski stručnjaci, proslavljeni sportaši i nogometaši. Na taj način autor je teorijskom okviru pridodao i iskustva i praksu i na taj način je zaokružio ovu cjelinu u prestižnu knjigu o menadžmentu, komunikaciji i sportu. To potvrđuje i pisac predgovora s Columbia university iz New Yorka, Joseph Joe Favorito.”

Ivan Tomić studirao je Ekonomiju i menadžment u Austriji (Graz) i Hrvatskoj (Zagreb). Suradnik je Večernjeg lista BiH i najuglednijem nogometnom magazinu u svijetu Four Four Two iz Londona. Za ovaj prestižni nogometni časopis intervjuirao je Luku Modrića, Ivana Perišića, Antu Rebića, Matea Kovačića, Marija Stanića i dr. proslavljene aktualne i bivše nogometaše. Za Four Four Two radi analize, a sudjeluje u ocjenjivanju najboljih svjetskih nogometaša. Boravio je u najvažnijim europskim klubovima i metropolama, izučavao modele funkcioniranja nogometnih klubova, susretao se sa izvršnim direktorima, direktorima komunikacija, marketinga i dr. Svoje poglede na suvremeni nogomet objavljuje na blogu ivantomic.net. Suradnik je i predavač na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza. Objavio je knjige: Sportski odnosi s javnošću (2018.), Strateško upravljanje sportskom komunikacijom (2019.), Strategic Management of  Sports Communication (2019.).

has been added to your cart:
Checkout